Butter Chicken

📸 www.wellplated.com

Så slutter vi denne uge af med lidt inspiration til både gryde, gane og gaffel med opskriften på vores lækre, indiske Butter Chicken fra madaftenen på afdelingen🍴😋 MUST TRY, REALLY!
Pssst… nåede du ikke at læse de første indlæg i mini-serien “Backstage psykiatriens døre”? Så kan du finde dem lige her  &  her

I næste uge åbner jeg igen bagdøren til psykiatrien, og her kommer I blandt andet med indenfor på fødselsdage og højtider som indlagt🎈🇩🇰🎅🎄

God, sidste sensommer weekend allemand ☀️

🇮🇳 BUTTER CHICKEN

 

Kylling

  • 1 kg. Kyllingefilet
  • Olivenolie
  • Salt/peber

Marinade

  • 2 tsk. Gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. Chili, stødt
  • 1 tsk. Koriander, stødt
  • 1 tsk. Kanel, stødt
  • 1 tsk. Kardemomme, stødt
  • 3 tsk. Garam Masala
  • 3 tsk. Paprika, stødt
  • 2 fed Hvidløg, knust
  • 1 spsk. Ingefær, finthakket

Sauce

  • 3½ dl. Piskefløde
  • 1 dl. Yoghurt naturel
  • 3½ ds. Flådede/hakkede tomater

Tilbehør

  • Ris
  • Naanbrød

Kylling

  1. Varm en wok op og tilsæt en smule olivenolie.
  2. Skær kyllingefileterne ud i mundrette bidder, krydr med salt/peber og steg dem gyldne.
  3. Tag kyllingen op og kom over i et fad.

Marinade

  1. Sku wokken ned til lav varme – tilsæt evt. lidt olivenolie på ny.
  2. Rør alle krydderierne til marinaden i og svits dem i ca. 1 min.

    ⚠️ De skal hverken brænde eller skifte farve – men kun have lidt varme, så deres aromastoffer frigives og afgiver både smag og duft til retten.

  3. Læg nu kyllingen tilbage i wokken, rør rundt til kyllingen er dækket af marinaden og lad retten simre i ca. 5 min. indtil kødet er mørt.

Sauce

  1. Rør yoghurt, fløde og citronsaft i og lad det simre endnu 5 min. til saucen er ensartet.

Tilbehør

  1. Kog risene (se anvisning på pakke) og varm naanbrød. Servér med en grøn salat.

O’høj & splitte mine bramsejl

Kommentarer

Skriv en kommentar

E-mail vises ikke.