All Indian

All Indian

All Indian #1

Sid med til bords, når vi går all in(dian) og forvandler afdelingens sterile savanne til et tryllebindende tempel med 1.001 nats stemning

 

Fordomsfuldt land…

En af de fordomme jeg som oftest bliver mødt af, når snakken falder på psykiatri og psykisk sygdom, er fordommen om de Gøgerede-lignende tilstande på landets psykiatriske afdelinger.

Lad mig starte med at sige: Jeg forstår det godt! For hvis du aldrig har været på eller besøgt en af landets psykiatriske afdelinger, lever du muligvis – og i bedste tro – med 1975-filmens og medieverdens (vrang-)fremstilling/forestilling af psykiatrien. Det gjorde jeg!

For før jeg selv dumpede ned i dets tuban, havde jeg fordomme og forestillinger, som alle andre, om livet inde bag de tårnhøje tjørnehække og trækroner. Et opholdssted for mere eller mindre farlige, udreagerende, tvangsmedicinerede som tvangsindlagte mennesker, hvis dagligdag mest af alt bestod i at trisse rundt i en kvadratisk kravlegård. Afskærmet fra omverden. Underlagt “magten”.

Intet kunne være mere forkert!

 

Virkelighedens verden

Her herskede hjertevarme, imødekommenhed, medmenneskelighed og forståelse. Her herskede professionelle og oprigtigt hjælpsomme hænder. Og her herskede ønsket om en dagligdag så tæt på virkelighedens udenfor.

 

All Indian

En af de første aktiviteter jeg deltog i, var afdelingens kvartalvise madaften. En aften, hvor hospitalsmaden for en stund var skiftet ud med selvbestemt, hjemmelavet og tilberedt aftensmad patienter som personale imellem. Et rigtig godt, hyggeligt og ryste-sammen tiltag – og den helt store kniv-og-gaffel-oplevelse for os indlagte!

I anledning af, at menuen stod på indisk Butter Chicken – mums filibaba, siger jeg bare (opskrift upcoming) – gik jeg således all Indian, foldede mit krea-tæppe ud, kreerede dækservietter, menukort, servietter og pyntede op i flagets trefoldige farver og med elefanter, kanelstænger mm. Du kan se forvandlingen fra neutrale spisestue til tusind og én nats stemning nedenfor:

 

 

 

 

Jeg håber, at næste gang du hører, kører forbi eller besøger en psykiatrisk afdeling, at du vil have mine billeder på nethinden.
Psykiatrien kan dufte af andet end håndsprit, hospitalsmad og hvide kitler!
Eksempelvis af indiske krydderier, farvestrålende sarier og ægte, dansk fællesskabsfølelse.

-lige hilsner & tanker
Relateret indhold
Kommentarer
Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *