📸 www.wellplated.com
Så slutter vi denne uge af med lidt inspiration til både gryde, gane og gaffel med opskriften på vores lækre, indiske Butter Chicken fra madaftenen på afdelingen🍴😋 MUST TRY, REALLY!
Pssst… nåede du ikke at læse de første indlæg i mini-serien “Backstage psykiatriens døre”? Så kan du finde dem lige her & her
I næste uge åbner jeg igen bagdøren til psykiatrien, og her kommer I blandt andet med indenfor på fødselsdage og højtider som indlagt🎈🎅🎄
God, sidste sensommer weekend allemand ☀️
🇮🇳 BUTTER CHICKEN
Kylling
- 1 kg. Kyllingefilet
- Olivenolie
- Salt/peber
1. | Varm en wok op og tilsæt en smule olivenolie. |
2. | Skær kyllingefileterne ud i mundrette bidder, krydr med salt/peber og steg dem gyldne.aromastoffer frigives og afgiver både smag og duft til retten. |
3. | Tag kyllingen op og kom over i et fad. |
Marinade
- 2 tsk. Gurkemeje, stødt
- 1 tsk. Chili, stødt
- 1 tsk. Koriander, stødt
- 1 tsk. Kanel, stødt
- 1 tsk. Kardemomme, stødt
- 3 tsk. Garam Masala
- 3 tsk. Paprika, stødt
- 2 fed Hvidløg, knust
- 1 spsk. Ingefær, finthakket
4. | Rør yoghurt, fløde og de flådede/hakkede tomater i og lad det simre endnu 5 min. til saucen er ensartet.Sku wokken ned til lav varme – tilsæt evt. lidt olivenolie på ny. |
5. | Rør alle krydderierne til marinaden i og svits dem i ca. 1 min. ⚠️ De skal hverken brænde eller skifte farve – men kun have lidt varme, så deres aromastoffer frigives og afgiver både smag og duft til retten. |
6. | Læg nu kyllingen tilbage i wokken, rør rundt til kyllingen er dækket af marinaden og lad retten simre i ca. 5 min. indtil kødet er mørt. |
Sauce
- 3½ dl. Piskefløde
- 1 dl. Yoghurt naturel
- 3½ ds. Flådede/hakkede tomater
7. | Rør yoghurt, fløde og de flådede/hakkede tomater i og lad det simre endnu 5 min. til saucen er ensartet. |
Tilbehør
- Ris
- Naanbrød
8. | Kog risene (se anvisning på pakke) og varm naanbrød. Servér med en grøn salat. |