Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken
📸 www.wellplated.com

📸 www.wellplated.com

Så slutter vi denne uge af med lidt inspiration til både gryde, gane og gaffel med opskriften på vores lækre, indiske Butter Chicken fra madaftenen på afdelingen🍴😋 MUST TRY, REALLY!

 Pssst… nåede du ikke at læse de første indlæg i mini-serien “Backstage psykiatriens døre”? Så kan du finde dem lige her  &  her  

I næste uge åbner jeg igen bagdøren til psykiatrien, og her kommer I blandt andet med indenfor på fødselsdage og højtider som indlagt🎈🇩🇰🎅🎄

  God, sidste sensommer weekend allemand ☀️ 

🇮🇳 BUTTER CHICKEN

Kylling

  • 1 kg. Kyllingefilet
  • Olivenolie
  • Salt/peber
1. Varm en wok op og tilsæt en smule olivenolie.
2. Skær kyllingefileterne ud i mundrette bidder, krydr med salt/peber og steg dem gyldne.aromastoffer frigives og afgiver både smag og duft til retten.
3. Tag kyllingen op og kom over i et fad.

Marinade

  • 2 tsk. Gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. Chili, stødt
  • 1 tsk. Koriander, stødt
  • 1 tsk. Kanel, stødt
  • 1 tsk. Kardemomme, stødt
  • 3 tsk. Garam Masala
  • 3 tsk. Paprika, stødt
  • 2 fed Hvidløg, knust
  • 1 spsk. Ingefær, finthakket
4. Rør yoghurt, fløde og de flådede/hakkede tomater i og lad det simre endnu 5 min. til saucen er ensartet.​Sku wokken ned til lav varme – tilsæt evt. lidt olivenolie på ny.
5. Rør alle krydderierne til marinaden i og svits dem i ca. 1 min. ⚠️ De skal hverken brænde eller skifte farve – men kun have lidt varme, så deres aromastoffer frigives og afgiver både smag og duft til retten.
6. Læg nu kyllingen tilbage i wokken, rør rundt til kyllingen er dækket af marinaden og lad retten simre i ca. 5 min. indtil kødet er mørt.

Sauce

  • 3½ dl. Piskefløde
  • 1 dl. Yoghurt naturel
  • 3½ ds. Flådede/hakkede tomater
7. Rør yoghurt, fløde og de flådede/hakkede tomater i og lad det simre endnu 5 min. til saucen er ensartet.

Tilbehør

  • Ris
  • Naanbrød
8. Kog risene (se anvisning på pakke) og varm naanbrød. Servér med en grøn salat.
-lige hilsner & tanker
Relateret indhold
Kommentarer
Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *