Go’ aften Danmark

Go’ aften Danmark

Go' Aften Danmark

Go’ aften Danmark

Tirsdag aften satte Go’ aften Danmark fokus på OCD, #bryd_tabuet, da 17-årige Christoffer Winger (1. suppleant og telefonrådgiver i OCD-foreningen) gæstede Jes Dorph-Petersen til en utrolig åben og ærlig snak om livet med tvangstanker & -handlinger helt tæt inde på livet.

Christoffer er en både sej, stærk, klog og modig ung mand, der tør “blotte” sig for åben skærm og dele ud af sine inderste, allersværeste og mest pinagtige som tabubelagte tvangstanker. Den gren af OCD’en, der i fagsprog bliver kaldt “PURE O”, overvejende obssesive OCD (se nedenfor):

 

Kompulsive OCD vs. obsessiv OCD
   Kompulsive OCD vs. obsessiv OCD

 

“Pure O”

Interviewet blev blandt andet krydret med klip og udtalelser fra psykolog med speciale i angstlidelser, Camilla Karmark. Karmark har også skrevet en uddybende artikel om netop “PURE O” på OCD-foreningens hjemmeside.

“PURE O” er en meget, meget belastende og usynlig gren af OCD’en. Den foregår udelukkende – eller i kombination med tvangshandlinger – på det mentale plan. Jeg lider selv under denne form for OCD i en kompliceret kombinationden med  tvangshandlinger på både det mentale som fysiske plan.

 

TV2 Play

Jeg håber, I vil tage Jer tid til at se eller gense det både rørende, stærke, åben og ærlige interview, der ligger på TV2 Play (kræver abebonement).

 

Herfra sender jeg BIG THUMPS UP til Christoffer – TAK fordi, du står frem!

-lige hilsner & tanker
Relateret indhold
Kommentarer
Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *