Fødselsdag i psykiatrien

Fødselsdag i psykiatrien

Fast forhold, ‘familie’ & fødselsdag

To år, 730 dage eller rundt regnet ca. 17.520 timer.

Så længe varede som var jeg sidst i fast ‘forhold’. Fast forhold med dansk psykiatri!
Et mere eller mindre nødvendigt/tvunget forhold. Og et forhold, der – ligesom alle andre – bød på både hverdage, mærkedage, helligdage som ‘fejring’ af højtider sammen som i kombination med en hel ny ‘svigerfamilie‘ (afdeling, red.). En familie jeg tvunget ind i.

Når det er sagt, så kunne jeg ikke have ønsket mig nogen bedre ‘sviger-mekanisme‘ at dele disse dage med.

Her herskede hjertevarme, ‘hjemlighed’ og ‘hygge’ fra både kusiner og fætre (personale & patienter, red.) i det mulige omfang; omstændighederne taget i betragtning. Alle gjorde deres til, at fødselsdagene blev værdige, julen velsignet og nytåret så “vær velkomment” som overhovedet muligt.

 

Fødselsdag i psykiatri-land

Selv ‘fejrede’ jeg henholdsvis min 26. og 27. års fødselsdag i dette lag. Og selvom der ikke skal herske nogen tvivl om, hvor i verden jeg hellere ville have været på disse dage ️ ~ må jeg faktisk indrømme, at jeg ikke kan huske, hvornår jeg sidst i mit voksne liv er blevet fejret og vækket til tonerne af fødselsdags-fællessang, guitarspil, vejende Dannebrogs flag – inde på min stue som ude i afdelingen – hip, hip, hurra-råb, smukke blomster og simpelthen den sødeste tanke fra los familios (se nedenfor). Det betyder virkelig alverden, når man er ‘far away from home‘.

Dagen sluttede på bedste vis med et slag rundbold i haven, efterfulgt af fødselsdagskage og kaffe.


To fødselsdage som husker jeg tilbage på som virkelig fine.

Nedenfor lidt billeder fra dagen tilbage i 2016 (beklager den ringe billedkvalitet!)

 

Det SØDESTE kort fra min ‘familie’ ❤️


-lige hilsner & tanker
Mette Lene Johansson - signatur (sort)
Relateret indhold
Kommentarer
Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *