Et slag for PSYKEN

Et slag for PSYKEN

Et slag for PSYKEN

Kære TV2

Først, en stor, ❤️-lig tusind tak fordi I trofast – år efter år – rydder og dedikerer sendefladen til at sætte fokus på, belyse som oplyse om samt samle ind til vigtige, velgørende formål som eksempelvis “Knæk Cancer”, “Hjertegalla” og “Husk livet – demensugen”.

Det er ikke kun hjerteskærende og yderst livsbekræftende. Det er også af afgørende og kæmpe betydning for både de ramte, de pårørende som det sundhedsfaglige personale, samt for forskning, behandling, foreningsarbejde og andre indsatsområder, når vi sammen som nation står op og viser vores støtte.

Jeres initiativer og indsatser fortjener kun masser af roser, velmenende ord og min dybeste, dybtfølte respekt – ligesom Jeres dækning ej heller er at sætte én finger på. Alligevel har mine fingre igen i år set sig nødsaget til at valse henover tastaturet i et lille 🖤-suk – et lille men! Forklaring følger:

Ligestilling fysisk og psysiske lidelser imellem

Som ét af Danmarks førende mediehuse og fjerde statsmagt, er det af min overbevisning, at Jeres fornemmeste opgave er at afspejle, tegne og male et så nuanceret, neutralt billede af Danmark som muligt. At I som arbejdsplads bestræber Jer på at skabe et både godt fysisk som psykisk arbejdsmiljø. Og at I ønsker at være med helt up front i forhold til ligestilling indenfor køn, etnicitet, religiøs overbevisning med mere.

Men, kære TV2 (og øvrige mediehuse); hvornår finder denne ligestilling sin vej ind i primetime? Hvornår rækker I ud og byder de psykiske lidelser varmt velkommen i indsamlings-klubben på lige fod med de fysiske? Hvornår står hele Danmark sammen om at slå et slag for psyken og vores mentale sundhed?

Ret til håb - helbredelse - handling håb - helbredelse - handling uanset diagnose

Lad os anerkende ALLE, der kæmper en daglig, ubarmhjertig, hård, invaliderende og kronisk kamp, uanset diagnose. Lad os give ALLE håb om helbredelse og handling. Og lad os så stå sammen ALLEMAND om at bekæmpe enhver form for sygdoms-dæmoner; hvad enten de hedder ‘fysisk eller psykisk lidelse’ til fornavn.

Vi er og blir’ nu engang ikke selv herre over, hvilken ‘partner’ i livet, vi bliver tildelt!

Sundhedsstyrelsen,
Forebyggelsespakke mental sundhed, 2012.

Jeg vil afslutningsvis vise fordelingen af sygdomsbyrden i Danmark. Som diagrammet illustrerer, udgør psykiske lidelser omkring 25% af den samlede byrde. Det svarer til, at 1 ud af 5 danskere rammes af mentale helbredsproblemer som stress, angst og depression.

Lad det være en opfordring, et håb og et ønske til alle landets mediestationer om at tage både ansvar og del i dækningen, fordelingen og eksponeringen heraf 💚

-lige hilsner & tanker
Relateret indhold
Kommentarer
Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *