Power(puff) fra Pippi-land 💪

Power(puff) fra Pippi-land 💪

Power(puff) fra Pippi-land

Gi’ den op for vores svenske søsterland, der, efter min mening, er lige en “Pippi armslængde” længere fremme indenfor både behandling, forskning som andre forebyggende tiltag under den mentale sundheds-paraply. Nedenstående er blot ét eksempel på en innovation og initiativ, der i den grad fortjener at blive delt. Læs med 😊

Matildas mission

I starten af det nye år modtog jeg en sød mail fra svenske Matilda, der havde læst artiklen om mig i svenske ALLAS (læs/genlæs artiklen her (dansk version her)).

Matilda er en af de her unge, smukke, stærke og superseje Powerpuff’s. Hun er gjort af det ganske særlige stof, “kemikalie X”, der – ligesom trekløvetet – gør hende unik og speciel. Forklarng følger:

Matilda besidder nemlig både handlekraft, mod og en magisk evne til at flyve ud i verden i den gode gernings tjeneste for at gøre en forskel, gøre op med fordomme og gøre sit til at sprede et (vigtigt) budskab. En slags Blomst, Bobbel og Bellis i én og samme figur!

Men Matilda er samtidig også #enafos. En af os, der ved, hvad vil sige at leve i angstens irrationelle “fantasy world”. Ved, hvordan det er at bo blandt dens brutale bisser og benhårde banditter. 

Mathilda, stifter af Ångestvän.

Og ikke mindst så ved Matilda, hvor alene og anderledes – skamfuld som stigmatiseret man kan føle sig.

Ångestvän

Matildas baggrund, erfaring og viden førte hende sidste år til “professor Utonium’s laboratorium” for at udregne, udtænke og (op)finde en formel, hvor fellows og frivillige heltekræfter kunne boble, syde og stå stærke sammen i et online community mod angstens skurke og dæmoner.

Det blev således til det sprængfarlige sprængstof “Ångestvän” (Angstven, red.): Et fællesskab ligeså farverigt og et sammenhold ligeså stærkt som Puff-pigerne selv! Her kommer varmen fra frivillige ildsjæle, der fyrer op under bunsenbrænderen for…

💚 at eksplodere ensomhed, tabu og skam.

💚

 

at skabe forbindelse til andre indenfor samme “pH-værdi” +  kontakt til systemets “tungmetaller” (rådgivere).

💚

at sende positiv-ladede partikler bestående af tro, håb, gåpåmod og opmuntring ud i verden.

Ångestvän sætter med andre ord strøm til en støttende “ven”, der kan være med til at tænde et lille lys midt i mørket – og måske være det første, vigtige skridt på vejen til bedring, som Mathilda så fint siger.
At komme i forbindelse med andre, der kan støtte og opmuntre, kan være det første vigtige skridt på vejen til bedring.

Ångestvän får både high five og AL medvind herfra. Stort tillykke med lanceringen af dette “nye grundstof” indenfor psykens periodiske sygdoms-system!

Læs mere eller besøg vores venner lige her på: angestvan.se

-lige hilsner & tanker
Kommentarer
Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *