Medina om sin lillesøster: »Jeg vil gøre ALT i verden for, at hun skal få et godt liv«

Medina om sin lillesøster: »Jeg vil gøre ALT i verden for, at hun skal få et godt liv«

Medina om sin lillesøster: »Jeg vil gøre ALT i verden for, at hun skal få et godt liv«, interview ELLE oktober 2020.

[📸:  ELLE, Folkekirkens Nødhjælp]

Medina åbner for første gang op om sin lillesøsters psykiske sygdom i et interview-medley om livets melodi med modemagasinet ELLE .

Til magsinet fortæller Medina blandt andet, hvordan hendes ni år yngre lillesøster siden barnsben har kæmpet med en alvorlig psykisk lidelse, og om hvordan lillesøsteren flere gange – i forbindelse hermed – har været indlagt.

"SIR DET IKK" #brydtabuet

Medina træder frem i et langt mere privat og alvorligt spotlight end nogensinde før. Åben og ærlig – følsom og kærlig lukker hun os ind, ‘backstage’, til nogle af livets mest sårbare scener; nemlig de scener, der gør “mest ondt” at sætte ord på og tale om. De scener, der – som oftest – forbliver kun for mig!

De velkendte tekster, hvis metaforer ofte “lægger skjul på alle sår”, er skiftet ud med velovervejede og velkomponerede ord og toner, der alle er langt, laaangt fra “ligeglad” med verden omkring!

For Medina ER alt andet og mere til. Hun er velsignet med en stemme, der kan så meget andet og mere til. Og i en kommende dokumentar om hendes liv, kan vi netop opleve hendes stemme i helt nye facetter, når Medina blandt andet åbner op for sin lillesøsters psykiske lidelse.

»Psykisk sygdom er noget af det mest tabuiserede
Derfor har jeg valgt at fortælle åbent om vores erfaringer på godt og ondt«

F A K T A

ET TABUISERET EKKO

Medina og hendes lillesøster står i dokumentaren åbent frem i håbet om at kunne være med til at blænde op og bane vejen for samt bryde med den tabuisering, der desværre til stadighed runger som et hult ekko efter de psykiske lidelser. Et ekko, Medina ønsker, hun med sin stemme kan være med til at sætte fokus på, at gøre op med og aftabuisere, samtidig med at skildre de udfordringer, der kan være forbundet med at være patient og pårørende i det psykiatriske behandlingssystem.

»MIN SØSTER ER DEN SEJESTE I VERDEN«

Der er ingen tvivl om Medinas ernorme kærlighed, omsorg, stolthed og støtte til sin elskede lillesøster. Det skinner igennem hver en strofe i interviewet. “Det smukkeste” er og blir’ dog, efter min mening, det ‘stjerneskud’, som Medina sender gennem nattehimlen og ud i galaksen til sin helt egen, lysende stjerne; nemlig den ultimative kærlighedserklæring til sin babysis»Jeg vil gøre ALT i verden for, at hun skal få et godt liv«.

»Jeg vil gøre ALT i verden for, at hun skal få
et godt liv«

Kære Medina,

Ligeså stolt du er af din babysis, ligeså stolt OG elsket må hun føle sig med dig som sin bigsis. I er to seje powerpiger på hver jeres måder! TAK af hjertet for jeres åbenhed og mod til at stå frem. Det er SÅ vanvittig vigtigt og værdsat, hvis vi – én gang for alle – skal komme sindets tabu til livs #brydtabuet.

-lige hilsner & tanker
Relateret indhold
Kommentarer
Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *