Da jeg mødte min Stampe 🤍

Da jeg mødte min Stampe 🤍

Da jeg mødte min stampe

Da jeg mødte min Stampe 🤍 (og erkendte min diagnose)

Jeg tror på, der er en mening med alt (…at jeg så bare lige ikke heeelt har fundet den i OCD’en endnu – well, dertil kan jeg kun sige, jeg leder stadig!). Hvor nogle (dog et fåtal) bliver født ind i en bestemt slægt, med en bestemt titel, til at besidde et bestemt erhverv – bliver andre født ind i en bestemt (sygdoms-)gruppe, med en bestemt diagnose, med et bestemt fysisk/psykisk handicap.

Fællesnævneren for os alle er, at den arv, det miljø, den genetik eller psykiske sårbarhed, vi kommer til verden med, kan og er vi aldrig selv være hverken herre eller lady over. It’s a fact …som vi kan vi ikke ændre på! Men den glædelige nyhed er, at vi kan lære at leve med det eller arbejde med det.

Bambi på glatis

Det tog mig desværre mange, alt for mange år at indse, forstå, erkende og acceptere min indre, medfødte (livtids-) ‘dom’. Jeg skøjtede rundt som Bambi på glatis – uden min ”Stampe”– men dog som en skøjteprinsesse let og elegant henover de tre bogstaver, OCD. Alene ordet kunne lave store, dybe sprækker i min tynde is!

Men Bambi og jeg har faktisk mere til fælles end at blot snuble og skøjte rundt:
Bambi er født af skovens konge. It’s his fact! Han skal som tronarving en dag regere og være skovens konge. Bambis held er, at han møder kaninen Stampe. Stampe hjælper, lærer og klæder ham på til den dag kommer. Han lærer ham med andre ord at begå sig på isen.

Og jeg. Jeg er kom til verden med min angst, OCD. It’s my fact. Det tog mig utallige år at indse, forstå og acceptere. Gennem tiden har jeg mødt behandlere, som der er dyr i Hakkebakkeskoven. Lad os bare sætte et fint punktum her og blot sige, at det var først i en (sen) alder af 25, at jeg mødte mine to ”Stamp’er” (så kan I selv lave fejl-beregnerne in between😉). At møde dem var helt som i Askepot – skoen (kemien) passede bare. Og det var og blev en så altafgørende faktor for mig.

De blev netop, hvad Stampe er for Bambi: Mine læremestre til at kunne begå mig på den glatte is. Felt like coming home.

 

I ved, hvem I er, kæreste Birgit & Pernille

-lige hilsner & tanker
Relateret indhold
Kommentarer
Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *