Self-Care ♡

Self-Care ♡

Self-Care ♡

I denne kolde, mørke og noget særprægede tid – hvor pressemøder fyr i flæng om ørene på os, og nedlukninger, forbud og restriktioner daler ned “oppefra” – tror jeg, vi er mange, der efterhånden længes efter lidt Greece lightningthose summer nights and summer lovin’. Mange, der er hopelessly devoted til tiden før Corona!

Selvom ovenstående prognose endnu godt kan synes at have lange udsigter, og situationen mest af alt føles temmelig fastfrosset, trist og som et tungt snedække over vores generelle velbefindende, er der imidlertid lidt, vi selv kan gøre. Lidt, vi kan gøre for at holde ud, holde sammen på os selv og hinanden samt holde hoved, håb som humør højt. Det vender jeg tilbage til om lidt.

EN RULLENDE SNEBOLD...

Situationen på verdensplan er stadig dybt alvorlig. Den er både helt uden sammenligning og meget fjern fra det, vi kender – og så alligevel minder den mig om, og har små snefnug af, hvad det vil sige at være mentalt “locked down” (”melted down”) af en sindslidelse. Hvad det vil sige at leve med en konstant rullende snebold af restriktioner, forbud, uvished, frygt og angst indeni.

Fælles er, at det kan føles både svært og skræmmende at finde fodfæste i en verden, der selv “står på skøjter”. En verden, der selv balancerer på den tynde is. Det kan virke både klaustrofobisk, kaotisk og som et kæmpe kontroltab, når vi bliver frataget muligheden for at bevæge os væk fra den indre/ydre fare, der truer vores klode (virus) og/eller hoved (tanker).

Ofte vil det igangsætte en lavine af frustrationer, sende vores følelser på kælketur, slå revner og sprækker i vores humørs overflade og gøre isen under os både usikker, porøs og sårbar.

Derfor er det vigtigt – midt i balancens svære skøjtekunst – at stoppe op og passe på os selv. At prioritere os selv. At drage omsorg for os selv. Og at give os selv kærlighed – så vi ikke overser hullerne i isen, og falder med begge ben ned i dets “mørke”! Med andre ord skal vi “take care” – nemlig Self-Care

#SELFCARE

Henover den kommende tid vil jeg sætte fokus på netop Self-Care, som synes mere relevant end nogensinde før. Jeg vil dele mine bedste tips og tricks, som jeg håber, vil kunne inspirere dig til at passe (endnu) bedre på dig selv i denne vintertid.

Formår vi at omfavne og acceptere det, vi alligevel ikke kan ændre på, har vi valget og muligheden for at bruge disse førnævnte “rullende snebolde” som brændstof til at booste vores indre og mentale velvære …gennem Self-Care.

Og hvis der noget min egen situation gennem årene har lært mig, så er det, at Self-Care er en helt afgørende og central “legekammerat” for mig i stormvejr og sneboldskampe. Det fungerer som en slags iglo, der beskytter mig med et isolerende lag af varme – som en ladestation, der genoplader mine mentale batterier fra at gå kolde, når angst og OCD’ens sluger al strøm.

2021'S SNOWGLOBE

Når jeg ser ind i 2021 snowglobe, tror jeg, at Self-Care – sammen med vaccine og samfundssind – er kommet for at blive. At det bliver ét af vores vigtigste våben (icebreaker) mod både nuværende som fremtidige, usynlige “isdronninger“. Samt, at det vil give os den mentale styrke og power til at overvintre selv de koldeste isvintre fremover

Jeg håber, tror og sætter alle odds på, at denne treenighed vil gøre, at vi én gang for alle vil få “brudt isen” og bugt med smitten (…og forhåbentligt, når pandemien er fortid, bugt med psykiske lidelser).

Pas rigtig godt på dig selv – og husk:

Det er først, når vi formår at passe på og drage omsorg for os selv, at vi kan passe på og være noget for andre 

 

Take care out there!

-lige hilsner & tanker
Relateret indhold
Kommentarer
2 Kommentarer
  1. Hvor er det fint og farverigt skrevet, kære Mette. Jeg er rørende enig i din sidste sætning ❤️ Glæder mig til næste Update. Kys fra st-B

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *